Orbán szerint aki megcsinálta a bajt, az csinálja meg a rendet is. De a rendcsinálás feladata most elvileg az új „irányító testületé”, aminek Csizi Péter a vezetője és Hoppál Péter is tagja.

Orbán szerint aki megcsinálta a bajt, az csinálja meg a rendet is. De a rendcsinálás feladata most elvileg az új „irányító testületé”, aminek Csizi Péter a vezetője és Hoppál Péter is tagja.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Pécs nincs jó költségvetési helyzetben, de lehet ránk számítani – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Pécsett, amikor az MTI szerint ünneplő tömeg, valójában a biztonságiakkal együtt maximum 50 ember fogadta a Kodály Központban megrendezett jubileumi egyetemi ünnepség kezdete előtt, a hátsó bejáratnál. Engem például nem engedtek közel hozzá, mert „újságírók nem mehetnek oda”, pedig növelhettem volna a tömeghatást.

„A város nincs jó költségvetési helyzetben, ezt meg kell oldani; ennek van egy tudása, hogy hogyan kell csinálni. Aki megcsinálta a bajt, az csinálja meg a rendet is” – szögezte le a miniszterelnök, aki ugyanakkor hangsúlyozta: a kormányra lehet számítani és „mi a pécsi emberek mögött fogunk állni”. „Legyenek kedvesek és támogassanak bennünket” – mondta végül Orbán Viktori az MTI szerint.

Az újonnan valahogy megalakult, önkormányzati legitimitással nem rendelkező, Csizi Péter által vezetett „irányító testületre” nem vet túl jó fényt Orbán „Aki megcsinálta a bajt, az csinálja meg a rendet is” mondata. A kormányfő vagy nem tud erről a városi ügyekben mostantól döntéseket is hozó testületről, vagy úgy gondolja, hogy annak tagjai, például Csizi Péter is részt vett a „bajcsinálásban”, hiszen állítólag ez a testület hivatott arra, hogy „rendet tegyen”.

Babos Attila kollégánk a Zsolnay-negyedben megszólaltatta a miniszterelnökkel a Zsolnay étterembe ebédelni igyekvő Bánki Erik és Hoppál Péter képviselőket. Bánki arra a kérdésre, hogy igaz-e, hogy valójában ő vezeti a várost, azt válaszolta:

 

„ez olyan pletyka, amit azok terjesztenek, akik rosszat akarnak vagy nincs releváns információjuk, szó sincs róla”.

 

Hoppál Péternek azt a kérdést tette fel a Szabad Pécs újságírója, hogy ha jövő tavasszal nem őket választják meg országgyűlési képviselőnek, akkor változni fog-e az irányító testület összetétele. Hoppál Péter erre ezt mondta:

„Mi a várost kell, hogy képviseljük, mert a város közössége megválasztott bennünket erre a ciklusra képviselőknek, ez a munkánk, és hogy erősítsük a várost, ezt az elmúlt években, az elmúlt hónapokban a kormánnyal együttműködve megtettük hála Istennek.”

A kérdésre ez ugyan nem válasz, de most kicsit össze vagyunk zavarodva, mert ezek szerint minden oké, csak akkor szólni kéne erről a bajcsinálásról beszélő Főnöknek is.

Bár a sajtónak erről nem akart beszélni, csak szó nélkül kisétált az étteremből és hazahajtatott Budapestre.

 

 FRISSÍTÉS: nem vettük észre rögtön, de sokatmondó gesztussal válaszolt Orbán Viktor a „Ki a felelős a pécsi gazdasági helyzetért?” újságírói kérdésre, ráadásul egy pillanatra reflexből meg is torpant, hogy válaszoljon, de aztán valószínűleg bevillant neki, hogy NEM SZABAD. Mutatjuk coubon a gesztust:

 

 

KategóriákMETÁL