Tavaly év végén jelentkezett valaki azzal, hogy ha Nemes nem fizet neki, akkor nyilvánosságra hozza a felvételt, mindezt Nemes Balázs mondta el pénteken este a Szabad Pécsnek. FRISSÍTÉS!!

Tavaly év végén jelentkezett valaki azzal, hogy ha Nemes nem fizet neki, akkor nyilvánosságra hozza a felvételt, mindezt Nemes Balázs mondta el pénteken este a Szabad Pécsnek. FRISSÍTÉS!!

A cikk a hirdetés után folytatódik



FRISSÍTÉS 22.00

A Szabad Pécs értesülése szerint bitcoinnal fizethetett az Origo azért a nyolcéves hangfelvételért, amelyet a kormányközeli híroldal hozott nyilvánosságra pénteken, és amelyen az akkor 17 éves pécsi Nemes Balázs, a Momentum pécsi országgyűlési képviselőjelöltje egészen szélsőséges módon beszél egyebek mellett a melegekről, a romákról és a zsidókról is. Lapunk úgy tudja, hogy a felvételről nagyjából két hónapja szerzett tudomást a jobboldali sajtó, azonban egy konkrét összegért árulta a gazdája. Mivel csakis kriptovalutával lehetett érte fizetni, több portál is visszakozott attól, hogy megkockáztassa-e a vásárlást. Ezek szerint az Origo vállalhatta be végül, hogy nyílt forráskódú digitális fizetőeszközzel szerzi meg a hangfelvételt.   

Korábban írtuk

Mint ismert, pénteken az Origo.hu hozta nyilvánosságra  azt a hangfelvételt, amelyen egy társaság tagjaként Nemes Balázs, a Momentum pécsi elnöke, a párt országgyűlési képviselő-jelöltje (Baranya 1.) beszél arról, mit is gondol a melegfelvonulásról, Izrael államról vagy Szlovákiáról, illetve a cigányság viselt dolgairól.

A hír megjelenését követően a Momentum közleményben állt ki az országi listán is előkelő helyen lévő politikusa mellett, azt hangsúlyozva,  hogy Nemes teljesen más elveket vall már régóta, megváltozott, és éppen az elhangzottakhoz hasonló véleményeket messzemenőkig elutasító Momentumban találta meg a saját útját.

Nemes Balázs a Szabad Pécs megkeresésére azt mondta, a legfontosabb,hogy elnézést kér mindazokért, amit nyolc éve, 17 évesen mondott, és mindazoktól, akiket megbántott, akiket mélyen sértettek a szavai. Nem mentegeti magát, valóban ő hallható a felvételen, valóban ezeket mondta, de már nem sokkal a felvétel után eltávolodott attól a társaságtól, akikkel annak idején együtt volt, és attól, amit képviseltek, amikor valójában kiderült a számára, hogy miben is vett részt.

 

 

A felvétel egy budapesti lakásban készült, a podcast-adás egy-két évig még elérhető volt az interneten. A társaság tagjainak egy részét nem is ismerte addig, az interneten szerveződött egy informális közösség, de fel is oszlott utána nem sokkal.

Nem csak itt, saját oldalán is készül arra, hogy elnézést kérjen egy videóban. Fontos azonban szerinte azt is hangsúlyozni, hogy ő nem titkolta el ezt a történetet barátai, közeli ismerősei és a Momentum előtt sem. Ha nem is tették közzé, hozták nyilvánosságra ezt, arról sem volt szó, korántsem, hogy ne tudtak volna erről, a párton belül ez nyílt titok volt.

Arra a kérdésünkre, hogy maradhat-e ezek után a politikában, folytatja-e a munkát, továbbra is jelölt lesz-e, úgy felelt, hogy szerinte egy új politikai kultúra része kell, hogy legyen a hibák elismerése, az önmagunkkal való szembenézés. Az biztos, hogy ezt a történetet arra is fel fogja használni majd, hogy beszéljen arról, hogyan alakulhatnak ki ilyen nézetek, vélemények, mit lehet ez ellen tenni, mivel lehet ez ellen küzdeni, és hogy milyen problémákkal, válsághelyzetekkel kell a fiataloknak szembenézniük.

Ugyanakkor az eset nyilvánosságra kerülése után azonnal összehívta a pécsi szervezetet és bizalmi szavazást kezdeményezett maga ellen. Az éppen nemrég  ért véget, és a pécsi párttársai is egyhangúlag kiálltak mellette, így ő maradt a Momentum pécsi elnöke, és országgyűlési képviselő-jelöltje is Baranya 1. számú választókerületében.

Végül arról beszélt a Szabad Pécsnek a hangfelvétel miatt azonnal országos figyelmet kapott politikus, hogy számított arra, hogy ez megtörténik. A tavalyi év végén ugyanis egy ismeretlen megzsarolta azzal, hogy nála van ez a felvétel és egymillió forintot követel tőle azért, hogy ne hozza nyilvánosságra. Természetesen nem engedett a zsarolásnak, az üzeneteket pedig lementette. Most pedig megteszi a feljelentést is, hiszen egyértelmű, hogy számolni kell azzal, hogy ugyanaz a személy juttatta el a felvételt az Origóhoz, mint aki megzsarolta. Most már lehet arra bizonyíték, hogy ki volt az elkövető: vagyis nem azért tesz feljelentést, mert a felvételt nyilvánosságra hozták, hanem azért, mert megzsarolták.

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

KategóriákMETÁL