?Új szelek fújnak? ? írta sejtelmesen a Facebookra kitett utolsó, április végi bejegyzésében  az előzőleg, az április 8-i választáson Mellár Tamástól vereséget szenvedő, majd a parlamentből is éppen kipottyanó pécsi fideszes ?hajóskapitány?. A volt pécsi alpolgármesterről és volt országgyűlési képviselőről több pletyka is kering, az egyik szerint kormánymegbízott lehet, vagyis Horváth Zoltán utódja a Baranya Megyei Kormányhivatal élén.

?Új szelek fújnak? – írta sejtelmesen a Facebookra kitett utolsó, április végi bejegyzésében  az előzőleg, az április 8-i választáson Mellár Tamástól vereséget szenvedő, majd a parlamentből is éppen kipottyanó pécsi fideszes ?hajóskapitány?. A volt pécsi alpolgármesterről és volt országgyűlési képviselőről több pletyka is kering, az egyik szerint kormánymegbízott lehet, vagyis Horváth Zoltán utódja a Baranya Megyei Kormányhivatal élén.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Merthogy Horváth Zoltán, a Baranya Megyei Kormányhivatal vezetőjének megbízatása véget ért az előző kormány hivatalának végével, s lapunk információi szerint ténylegesen is leköszön a posztról, s nem lesz belőle régi-új kormánymegbízott. Úgy tudjuk, a fővárosban folytatódhat majd a karrierje, államtitkár-helyettesként – a távozását Pécsről több forrásunk egyöntetűen megerősítette.

 

 

Amikor, pár nappal a választás után úgy tűnt, hogy mégiscsaj bejut a T. Házba a Fidesz-lista utolsó befutó helyéről, megköszönte a bizalmat a szavazóinak

 

Itt viszont már az új szelekről írt, s ha tényleg kormánymegbízott lesz, akkor, nem félünk kimondani: stílusos képpel utalt rá, hogy merre hajózik tovább 

 

Állítólag az napokon belül ki fog derülni, ki lesz (lehet) Horváth utódja. Azt is több forrásunktól hallottuk, hogy a poszt egyik lehetséges várományosa Csizi Péter. Amennyiben tényleg ő lesz az új kormánymegbízott, akkor Orbán Viktor fogja kinevezni Csizit. Aki be is töltheti a posztot, hiszen, bár most nem választották meg (ennek okairól és hátteréről EBBEN a cikkünkben részletesen szóltunk), elindulhatott a választáson, és ez (vagyis a büntetlen előélet) ehhez elegendő is.

 

?A kormánymegbízottat a miniszter javaslatára a miniszterelnök nevezi ki és menti fel. A kormánymegbízott felett – a kinevezés és a felmentés kivételével – a munkáltatói jogokat a miniszter gyakorolja. (…) (3) *  Kormánymegbízottá olyan büntetlen előéletű személy nevezhető ki, aki az országgyűlési képviselők választásán választható.?

 

Sőt, ha ő lesz, akkor Csizi Péternek Orbán Viktor állítja majd ki új igazolványát:

?A kormánymegbízott részére – megbízatásának időtartamára, kormánymegbízotti jogállásának igazolására – a miniszterelnök igazolványt állít ki. Az igazolvány a kormánymegbízott nevét, arcképmását és a betöltött közjogi tisztség megnevezését tartalmazza.?

 

Tudni kell azonban azt is, hogy más neveket is hallottunk lehetséges új baranyai kormánymegbízottként, de cikkünk szempontjából a lényeges az, hogy Csizi Péter lehetséges jövőjéről is keringenek egyéb pletykák is, például az, hogy ő lesz majd államtitkár-helyettes, illetve, hogy Budapesten, állami cégnél/minisztériumban kaphat munkát.

Kerestük Csizi Pétert és Horváth Zoltánt is, de nem vették fel a telefonjukat, és nem hívtak vissza. Előbbinek üzenetet is küldtünk arról, hogy írni szeretnénk a jövőbeni karrierjéről (hiszen két hónap eltelt a választás és egy hónap az új parlament megalakulása óta is), de egyelőre még arra sem felelt. Tőle azt is megkérdeztük volna, hogy betölti-e még a tavaly augusztus végén megalakult pécsi önkormányzat külsős irányító-koordináló, tanácsadó testületének elnöki tisztségét, egyáltalán ez az érdekes módon és előzmények után, s nem feltétlenül jogszerűen megalakított bizottság működik-e még?

KategóriákMETÁL