Rengeteg tartalom jelenik meg a pécsi fideszes médiában, de mi csak a legjobbakat válogatjuk ki Önöknek.

Rengeteg tartalom jelenik meg a pécsi fideszes médiában, de mi csak a legjobbakat válogatjuk ki Önöknek. Pénteki propagandaszemle a Szabad Pécs minőségellenőrzési osztályától a Heti Propiban.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Önparódia vagy önbecsapás?

Nehéz volt eldönteni, hogy szándékosan saját magukból csinált viccet a PécsMa.hu munkatársa vagy már annyira erős a szereptévesztés az önkormányzati újságnál, hogy el is hiszik: ez így van jól. Persze lehet, hogy tényleg ők a helikopterek és mindenki más a hülye, de a Jobbik plakátos akciójáról szóló sajtótájékoztató kapcsán készült anyagban sikerült pont azokat az etikátlan húzásokat elkövetni, amikről az eseményen Gyimesi Gábor beszélt. A névvel is vállalt (!) A pécsi Jobbik elmondta, 2022-ben mi fog történni című cikk 1, elhallgatja a szereplők néhány fontos mondatát, 2, csúsztat, 3, az eseményhez egyáltalán nem kapcsolódó dolgokat fűz hozzá.

Ráadásul, a szembesítés olyannyira felzaklathatta a PécsMa munkatársait, hogy néhány hazugság is becsúszott a cikkbe, amikkel olvasóikat megtévesztik, a Szabad Pécset hamis színben tüntetik fel – és amik miatt a mai napon helyreigazítási kérelmet küldtünk.

Lubickoltak

Igazi csemegével szolgált szerdán a pécsi ellenzék: más városokhoz hasonlóan itt is bejelentették, hogy a tervek szerint közös listát állítanak az őszi önkormányzati választásokon. A Pécsi Újság végre megint kreatívkodhatott az Összeszűrik a levet a balliberálisok Pécsett: közösen állítanak képviselő-jelölteket cím megalkotásakor. Ráadásul a szebb napokat is megélt Bama.hu is ezt a cikket vette át – egy kicsit visszafogottabb címmel.

Az igazi strébermunkát persze megint a PécsMa vállalta magára 4 (!) különálló tartalmat is szentelt a témának. Ebből egy a helyi Fidesz közleménye, amiről elsőre nem derül ki, hogy a Fidesz mondja, így Az ellenzékiek becsapják a pécsieket cím akár a PécsMa ténymegállapításának is tűnhet. De az igazi propianyag mégiscsak ez lett. Ha az újbaloldal nyer, akkor a régi MSZP vezetheti Pécset receptje: valami új, valami régi, kicsi Gyurcsány, sok hablaty, amivel úgy csinálnak mintha tényleg mondanának valamit.

Így is lehet

Ezúttal dicsérni fogunk, nem úgy mint legutóbb. Miközben a PécsMa az origo.hu színvonalán van, addig szerencsére a Pécs TV nem állítható ugyanilyen párhuzamba például a TV2-vel. Persze, amelyik bejátszásban lehet, ott felbukkan, megszólal egy fideszes politikus, de amikor kell, mintha patikamérlegen mérnék a korrektséget.

pécstv_híradó_pártok_megegyeztek_20190403

Check out this video on Streamable using your phone, tablet or desktop.

A majdnem összellenzéki (Quo vadis ÖPE?) bejelentésről vágókép nélkül ugyan, de abszolút vállalhatóan számol be a műsorvezető. A szerkesztők valamivel kevesebb megszólalási lehetőséget adtak a fideszes reakciónak, és innen már mindenki maga döntse el, hogy valóban „nyilvánvaló tették a pécsi bevándorláspárti ellenzékiek, hogy sem választóikat, sem ideológiájukat nem tisztelik” vagy túlságosan beütött a pécsi pártközpontban a habonyizmus.

A Heti Propi további részeit itt találja.

KategóriákMETÁL