Nem merjük azt állítani, hogy új rekord született, mert Őri Lászlót szereti a helyi műsorszolgáltató kamerája, de a hat bejátszásból háromban is sikerült megszólaltatni. Az egyikből mégis hiányoltuk.

Nem merjük azt állítani, hogy új rekord született, mert Őri Lászlót szereti a helyi műsorszolgáltató kamerája, de a nyolc bejátszásból négyben felbukkant, háromban nyilatkozott is. Az egyikből még így is hiányoltuk.

A cikk a hirdetés után folytatódik



A PécsTV híradója minden hétköznap este jelentkezik és kb. negyed órában szedik össze a szerkesztők az elmúlt nap, illetve napok legfontosabb eseményeit. Nyilván semmi rendkívüli nincs abban, ha egy város alpolgármestere fel-felbukkan egy ilyen műsorban, a reprezentáció is a feladatai közé tartozik, – méginkább, ha a polgármester valamiért feltűnően kevés alkalommal ér rá.

Mindenesetre a május 20-i híradóban az alábbi bejátszások voltak:

  • Polgárőrök és a rendőrség együttműködése – Őri László megszólal
  • Helyi párbeszédek a Goethe Intézet szervezésében – Őri László nem szólal meg
  • Fennállásának 30. évfordulóját ünnepelte a Pécsi Nyugdíjasok Egyesülete – Őri László megszólal
  • A Rádió 1 Pécs főteréről jelentkezett be – Őri László nem szólal meg
  • Szűrőkamion járt a Széchenyi téren – Őri László felbukkan
  • Zsolnay Piknik volt a hétvégén – Őri László nem szólal meg
  • Sport: Danone-kupa Pécsen – Őri László megszólal
  • Időjárás: Őri László nem szólal meg

Szóval a nyolc bejátszásból négy legalább nyomokban tartalmaz némi alpolgármestert. De, ha az időjárás-előrejelzést – amit más csatornák egyébként szívesen használnak termékelhelyezésre – mégiscsak kivesszük a statisztikából, akkor már kicsit több mint 57%-os a jelenlét. A számok pedig még erősebbek, ha azt is hozzátesszük, hogy mindvégig Őri László volt az egyetlen politikus a híradóban.

Azonban a felülreprezentáltság ellenére is jó lett volna Őri László kultúráért IS felelős alpolgármestert még egy bejátszásban látni. A Goethe Intézet Helyi párbeszédre keresztelt országjárásán Pécs volt eddig az egyetlen város, ahol a városi kulturális intézmények fenntartója semmilyen szinten nem jelent meg. Nyíregyházán és Dunaújvárosban is az alpolgármester vet részt a beszélgetésen. Szóval, igazából ez a ziccer sem a PécsTV munkatársain múlott.

KategóriákPUNK