24 órával az LMP kedd esti, a pécsi ellenzéki összefogásról szóló javaslata után a közös választási program, illetve Péterffy Attila független polgármesterjelölt mögé felsorakozó pártok és szervezetek közleményben reagáltak. Nemet mondtak az LMP-nek. Amin kevesen csodálkozhatnak el.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Az LMP javaslatát ITT olvashatják, akkor meg is mondtuk, hogy nagyon csodálkoznánk azon, ha ezt a többi ellenzéki párt elfogadná. Nem is tették. A pécsi ellenzéki összefogástól, a „Pécsi Ellenzéki Szövetségtől” ugyanis az alábbi közleményt kaptuk.

„2019. Június 30-án, vasárnap ellenzéki pártok, szervezetek és egy független polgármesterjelölt írt alá fontos megállapodást városunkban. Ennek értelmében az így létrejött szövetség közösen állít polgármester jelöltet, és körzetenként egy képviselőjelölttel vág neki az októberi választásnak Pécsett. Határozott céljuk a Fidesz leváltása. A megállapodást hosszas és komoly előkészítő munka előzte meg, az ellenzéki összefogás sokáig várt az LMP helyi szervezetének állásfoglalására is.

A párt kedden este kiadott közleményét mi, a pécsi ellenzéki összefogás résztvevői nem tudjuk elfogadni. Az LMP által felvázolt javaslat a Fidesz kottáját idézi, amiből a párt 2018-as parlamenti választáson is játszott itt Pécsett.

Az ellenzéki összefogás továbbra is nyitott minden párt, szervezet és személy számára, amely valóban hisz a demokratikus fordulatban és Pécs városának újra fejlődő pályára állításában.

Pécs, 2019. Július 3.

Tisztelettel:

Pécsi Ellenzéki Szövetség

KategóriákMETÁL