A több Zsolnay-könyv szerzőjeként országosan ismert író, Horváth Tamás “Petőfi” is beleáll a politikába. Egy Stuttgartban született pécsi fiatal, egy tájfutó-barlangász pedagógus és egy egyetemi hivatalvezető, a PTE EHÖk volt elnöke is a Péterffy Attila független pécsi polgármesterjelölt és Mellár Tamás országgyűlési képviselő által vezetett ellenzéki összefogás jelöltje lett hivatalosan.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Szombaton és vasárnap két-két újabb pécsi képviselőjelöltet mutatott be a Facebookon Péterffy Attila független pécsi polgármesterjelölt és a Mellár Tamás baranyi országgyűlési képviselő által alapított Mindenki Pécsért Egyesület.

A nevek és a körzetek alá abból a bemutatkozó szövegből idézünk, amelyet Péterffy Attila kommentárjaként olvastunk a Facebookon.

Horváth Tamás “Petőfi” – 6-os számú választókerület: Budaiváros, Tettye

Horváth Tamás tüke pécsi, nagycsaládos jelölt, feleségé vel öt gyermeket nevelnek. Pécs közismert és elismert írója (pl. Öt torony, Tündérváros).

Az egyetemi évei alatt irodalmi újságot alapított és szerkesztett, később a pécsi Jelenkor folyóirat munkatársa volt.  Tíz éven keresztül vezette a Café Dante kávéházat majd szakácsként dolgozott. A pécsi Református Gimnázium iskolai konyhájáról azt követően küldték el, hogy beszédet mondott egy civil tüntetésen.

Topán László – 5-ös számú választókerület: Mecsekoldal, Szkókó, Bálicstető

Topán Lászlót (39) a Momentum nevezte a Mindenki Pécsért Egyesület képviselőjelöltjei közé. Kétgyermekes családapa, tanár, pedagógusként dolgozik a közoktatásban. A demokrácia, az egészséges és környezettudatos életmód fkiemelten fontos a számára. Tájfutó, barlangász, természetjáró.

Pentz Thomas – 7-es számú választókerület: Belváros

Pentz Thomas (27) informatikus vállalkozó. Stuttgartban született, de gyökerei és szíve Pécshez köti. Bányászcsalád volt az övék is, édesapja ismert és elismert vállalkozó, Pentz Mihály. Pénzügyi, befektetési szakember, több beruházást is megvalósított Pécsett. Családjának láthatóan fontos Pécs múltja, jelene és jövője. Már diákként is több területen dolgozott., gyorsétteremben volt konyhai kisegítő és pultos, majd részese volt egy alkatrészüzlet és szerviz megalapításában. Tanult Németországban, Amerikában és Magyarországon.

Zag Gábor – 8-as választókerület: Egyetemváros

Zag Gábor (34) szülővárosából, Komlóról egyetemi tanulmányai révén került Pécsre, azóta is itt él. A PTE TTK dékáni hivatalvezetője. A parkok, a kutyafuttatók és a közösségi terek fejlesztése, valamint felújítása kiemelten fontos a számára. Erősítené a közbiztonságot, és az egyetemi hallgatóság bevonásával támogatná a polgárőrséget.

KategóriákMETÁL