Egy utcai szemetesből kiszedve mentett meg ?az utókornak? egy idős pécsi hölgy sok száz Fidesz-?relikviát?. Nem szívleli a Fideszt, de a pazarlást sem.

Egy utcai szemetesből kiszedve mentett meg ?az utókornak? Ilonka néni sok száz Fidesz-?relikviát? (a pécsi idős, nyugdíjas hölgy nevét a kérésére cikkünkben megváltoztattuk). A véletlenül megpillantott tollakat, hűtőmágneseket nem azért szedte ki a kukából, mert oda lenne a Fideszért.

A cikk a hirdetés után folytatódik



?Látott már ilyen pazarlást? Kidobni ezt a sok szép tollat. Már osztogattam az ismerőseimnek, többen is csóválták a fejüket, de mondtam nekik, hogy nem azt kell nézni, mi van ráírva. És szerintem le is lehet talán kaparni valahogyan azt, hogy Csizi Péter és azt is, hogy Fidesz? – mondta Ilonka néni, miközben pár reklámtollat, hát  muszáj volt eltennem, mert nagyon szívesen adta. (Tényleg nem volt apelláta, így végül többet is elraktam, fideszes sajtótájékoztatókon majd írok velük – már amelyikre meghívnak, persze.)

Ilonka néni nem szívleli a Fideszt (azt mondta, azért, mert a jelen őt rég megélt időkre emlékezteti, és ez megrémíti), de a pazarlást sem szívleli, ezért megmentette az ?értéket?.

Az első doboz tartalmát már sikerült szinte teljesen elosztogatnia a becsületes megtalálónak

Levitte a szemetet, és amikor kidobta, megpillantotta a teljesen sértetlen Fidesz-logós vászonszatyrot, amiben, mint kiderült, sok minden volt. Alaposabban megnézve a szatyrot, nem értette, annak gyártója miért nem magyar, hogy lehet nürnbergi, de ezen később hamar túljutottunk, „megnyugtattuk”, hogy a kormánypárt helyi vagy országos reklámosai valószínűleg itthon rendezték ezt a dolgot, a vásárlást és a szitáztatást is, csak a beszerzett vászontatyó készült amúgy Németországban. Amúgy a szatyrot használni fogja, már meg is van az a vászondarab, amit rávarr kívülről, hogy ne látszódjon a Fidesz-logó.

Már otthon nézte meg alaposabban, mi is van a szatyorban: több felbontatlan doboz választási reklámtoll (dobozonként kétszáz, mert megszámolta), emellett több stóc  Fidesz-feliratú hűtőmágnes, és rengeteg ív levél, amin a főnök (Orbán Viktor) ajánlja emberét (Csizi Pétert) arra,  hogy támogassák az országgyűlési választáson. Ez az ajánlás, mondjuk, pont nem jött be, mert Pécsett volt egy Mellár Tamás, meg a Fidesz teljesítménye sem volt túl izmos a városban (és talán az sem mellékes, hogy Pécsett nem csak a kormánypropagandát mondja fel és oda-vissza, kritikátlanul a sajtó egy része), de azért OV nem teljesített rosszul ebben.

Bármilyen szép is ez a szatyor, így is, kerül rá majd egy szép kék vászondarab

Persze, most akár lehetne arra is ráfogni a blamát, hogy ezek a tollak és hűtőmágnesek még segíthettek volna Csizin (az előttünk is kérdés, miért egy év múlva dobták ki ezeket, valószínűleg egy (ex?)aktivista most tartott tavaszi naygtakarítást), de nyilván botorság lenne, nem ezen múlt. Az ex-képviselő pedig azóta egész jól elboldogul a világban, szóval őt sem kell sajnálni, ettől függetlenül talán nem túlzás: valahogy így múlik el a világ dicsősége.

KategóriákPOP