Bejárta a sajtót a hír, hogy Újpesten, az önkormányzatnál egyszerre negyvenen adták be a felmondásukat. A Szabad Pécs információja szerint már Pécsett is vannak “nagy távozók”, köztük egy önkormányzati cég vezérigazgatója is.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Felmondott Merza Péter, a Pécsi Városfejlesztési Zrt. vezérigazgatója, értesült a hírről a Szabad Pécs.

A PVF Zrt. a pécsi önkormányzat egyik kiemelten fontos cége, hisz bár ők nem szolgáltatók, mint például a Pétáv vagy a Tettye Forrásház, de a dolguk, hogy fejlesztési forrásokat próbáljanak a városnak szerezni, leginkább pályázatokat írva, majd a nyerteseket menedzselve. A pécsi önkormányzati cég vezérigazgatója, Merza Péter ezért ismerős lehet az újságolvasóknak, hiszen számos fejlesztési hír kapcsán említhettük akár a cégnek, akár annak vezetőjének a nevét.

A Szabad Pécs úgy tudja, hogy Merza Péter már felmondott a PVF Zrt.-nél, és ennek ugyan köze lehet a választási eredményhez is, de ha így is van, kizárólag úgy, hogy Merza jó előre sejthette, mi fog történni a múlt vasárnapon. Ő ugyanis, nem sokkal, de még az önkormányzati választás előtt beadta a felmondását lapunk értesülése szerint.

Úgy tudjuk, Merza Péter egyelőre az egyetemre ment, a PTE Közgazdaságtudományi Karán kezdett ősszel dolgozni, tanítani fog, illetve már tanít is.

Ez utóbbit Merza Péter is megerősítette lapunknak, amikor a felmondásáról és az “új életéről” kérdeztük. Arról viszont nem nyilatkozott, hogy valóban felmondott-e, és ha igen, mikor és miért. A korábbi nyilatkozati rend ugyanis még érvényben van, és az köti őt – vagyis nem nyilatkozhat külön önkormányzati engedély nélkül.

A Szabad Pécs úgy tudja, hogy Merza Péter novemberig töltheti ki a felmondási idejét, azaz eddig még dolgozni fog/dolgozhat a pécsi városfejlesztési cégnek.

A Szabad Pécs értesülése az is, hogy a pécsi városházán is lehet komolyabb (nem politikai) pozíció(k)ban csere, akár már a közeljövőben. Illetve, hogy ugyan az átvilágítás még csak most indult el, de egy másik pécsi önkormányzati céget érintően is van már változás. Információink szerint igazgatói szinten mondott le az önkormányzat egy másik cégénél dolgozó munkavállaló. Az adott önkormányzati cég egyik kiemelten fontos, de nem csúcsvezetői, azaz nem ügyvezetői vagy vezérigazgatói poszton ülő alkalmazottja maga nyújtotta be a felmondását, tudomásunk szerint a napokban, már a választást követően, és még a hozzájuk is elérő/elért gazdasági és jogi átvilágítás megkezdése előtt.

KategóriákMETÁL