Közös erőfeszítéseinknek köszönhetően úgy látom, a magyar egészségügy felkészült a tömeges megbetegedések kezelésére is – fogalmazott szerdán este Orbán Viktor a miniszterelnöki Facebook-oldalra kikerült videóban. Vidéken lazítanak, a fővárosban és környékén nem, mert ott van sok fertőzött.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Új szakaszba léphet a koronavírus-járvány elleni védekezés – jelentette be Facebook-oldalán Orbán Viktor szerdán este. Mindez azt is jelenti, hogy Budapesten nem, de vidéken tudnak valamelyest lazítani a szabályokon

Amiatt, mert ma már nem kell attól tartani, hogy bárki megfelelő ellátás nélkül maradna, mondta a miniszterelnök.

Május 3-át követően vidéken az üzletek időkorlátozás nélkül nyitva lehetne, az éttermek, kávézók teraszai, kerthelyiségei megnyithatnak, a szabadtéri strandok látogathatóak lesznek.

A tömegközlekedési járműveken és az üzletekben mind a másfél méteres védőtávolság betartása, mind a maszk viselése, vagy az arc kendővel való eltakarása kötelező lesz.

A pontosabb részleteket csütörtökön ismertetik, ígérte Orbán Viktor. Nyilván az is kiderül majd, hogy mit értenek a főváros környékén.

A miniszterelnök a szabályok folyamatos felülvizsgálatát is ígérte, de most már nem heti, hanem kétheti felülvizsgálatot említve.

Az idősek védett időzónáját azonban továbbra is fenntartják.

Sőt, a beszéd végén a virágokról is beszélt a miniszterelnök, illetve pontosabban az anyák napjáról: „péntektől a virágüzletek korlátozás nélkül nyitva tarthatnak, hiszen anyák napjára készülünk” – mondta Orbán Viktor.

KategóriákMETÁL