2019 novemberében egy középkorú, sánta, vagy sántítást színlelő férfi kirabolt egy bankfiókot Pécs keleti városrészében. Azóta sem bukkantak a tettes nyomára. Ma, majdnem napra pontosan fél évvel később valaki ismét kirabolta ugyanazt a takarékot. Azonnal felmerülhet mindenkiben, hogy ugyanaz volt a tettes, sőt ez a hír el is terjedt az eset után nem sokkal, most mégis úgy tűnik, hogy más lehet az elkövető. A bankrablás „sikeres” volt, a fegyveres tettes elfutott a zsákmánnyal, sérültje nem volt az esetnek.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Kedden, nem sokkal délután fél négy előtt egy férfi kirabolt egy pécsi bankfiókot. A keleti városrész egyetlen pénzintézetét, a Takarékbank egyik fiókját.

Ugyanazt a bankot, amelyet majdnem napra pontosan fél évvel ezelőtt ugyancsak kiraboltak. Az az elkövető nem lett meg. Habár voltak ma délután még olyan nem hivatalos információk, hogy talán ugyanaz a férfi lehetett a tettes most is – mint akkor megírtuk, egy sánta, vagy sántítást színlelő tettes után nyomoztak –, a helyszínen szerzett információink alapján azt írhatjuk, hogy vélhetően nem ugyanaz a férfi követte el az újabb bűncselekményt. A korábbi esetnél arról tudni, hogy 3 millió forint volt a zsákmány (egyes hírek szerint kevesebb lehetett, nagyjából a fele), a mostaninál még nem lehet tudni az elvitt összeget.

Fotó: Babos Attila/Szabad Pécs

Akkor ugyanis nem csak sánta, hanem középkorú férfit kerestek, a mostani elkövető pedig fiatalabb lehet, 25-30 év közötti, köpcös férfi – legalábbis a nem hivatalos értesüléseink szerint. Sőt, egy olyan hír is elterjedt, miszerint társa is lehetett a fiatalembernek, és ha be nem is ment az értékesítő térbe, de a bankfióktól már ketten menekültek el. Az biztos, hogy a rendőrség nagy erőkkel kezdte meg a nyomozást és próbáltak forró nyomon eljutni a tetteshez vagy tettesekhez.

Úgy tudjuk, hogy a rendőrségnek van egy kamerafelvétele az elkövetőről, aki maszkot viselt, és azzal járták sorra a környező házakat a rendőrök. Az a gyanú információink szerint már az előző tettes kapcsán is felmerült, hogy talán olyasvalaki az elkövető, aki a közelben él. Sőt, legalább egy, de tudomásunk szerint két férfit ki is hallgattak a rendőrök, mert azt gondolták, a tettessel lehet dolguk, csakhogy tévedtek.

Fotó: Babos Attila/Szabad Pécs

A Szabad Pécs a helyszínen találkozott egy középkorú férfival, aki – amint az az alábbi élő Facebook-videóból látszik is – a bevallása szerint „gyanúsítottja” volt a korábbi esetnek, de sikerült tisztáznia magát. Ő azt mondta, hogy korábban is a bank ügyfele volt, ismerték is a dolgozók, de nem itt lakott, azóta azonban már a környéken él. Így amint hírét vette az újabb esetnek, eljött a helyszínre, mert érdekelték a fejlemények. Illetve leginkább azért, mert nem hitte el, hogy ismét kirabolták ugyanazt a fiókot.

A rendőrség egyelőre egy rövid közleményt adott ki:

„Egy férfi 2020. május 12-én 15 óra 20 perc körüli időben Pécsett, a Komlói úton szájmaszkkal az arcán bement egy pénzintézetbe, majd közölte, hogy fegyver van nála és pénzt követel. Miután megkapta a pénzt, elmenekült a helyszínről. Az eset során nem sérült meg senki.”

Frissítés 18.50

A Szabad Pécs nem hivatalosan úgy tudja, hogy egy nagyjából 175 centiméter magas, köpcös, szemüveges, sötét ruhát viselő 30-35 év közti férfit kerestek a rendőrök személyleírás alapján.

KategóriákPOP