Helyben, együtt kezeljük a problémát címmel küldött sajtóközleményt pénteken délután a Mindenki Pécsért Jobbik frakció. Mint írták, a Jobbik pécsi képviselői Pécs két alpolgármesterével és közterület-felügyelőkkel, polgárőrökkel együtt megtekintettek egy üresen álló önkormányzati ingatlant Meszesen, ami megfelelőnek tűnik arra, amire szánják. A szemle ugyanis azért volt, mert Pécs vezetése a Jobbik felvetésére Pécs-Keleten közbiztonsági centrum kialakítása mellett döntött.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Pécs két alpolgármestere, a rendőrség, a közterület-felügyelet, a polgárőrség és a pécsi közgyűlés Mindenki Pécsért Jobbik frakciójának tagjai tartottak helyszínbejárást pénteken Pécs-Meszesen, a Szeptember 6-a térnél lévő ingatlannál.

„Az üres ingatlan az önkormányzat tulajdonában van, jelenleg nincs funkciója. A koncepciónk szerint egy közbiztonság szempontjából problémás területen egy helyen, egy ingatlanban legyenek jelen a rend fenntartásában érintett szervek” – fogalmazott Fogarasi Gábor, a pécsi közgyűlés Jobbik-frakciójának vezetője.

A sajtóközlemény szerint egy új új pécsi városrészi védelmi központ „Pécs-keleti közbiztonsági centrum” kialakítása mellett döntöttek, amelynek jó helyszíne lehet ez az épület.

A pécsi Jobbik-frakció tagjai, Bognár Szilvia és Ruzsa Csaba alpolgármesterek, illetve a hatóságok képviselői pénteken délelőtt a helyszínen egyeztettek. Az érintetettek most közösen vizsgálják az épület alkalmasságát, „valamint azt, hogy milyen átalakításokat igényel az ingatlan, hogy maradéktalanul betölthesse a neki szánt funkciót”.

A cél az, hogy a lehető leghamarabb megvalósuljon a közbiztonsági centrum, amelynek komoly szerepe lehet abban, hogy a problémát helyben tudják kezelni az érintettek.

KategóriákMETÁL