A Szabad Pécs korábban többször is megkereste a György Tamást, mert régóta lehetett azt hallani, hogy érdeklődik a pécsi csapat iránt.

A Szabad Pécs korábban többször is megkereste György Tamást, mert régóta lehetett hallani, hogy érdeklődik a pécsi csapat iránt.

A cikk a hirdetés után folytatódik



A Nemzeti Sport Online-nak szombaton nyilatkozta Győri János, a PMFC operatív igazgatója, hogy átalakulóban van a csapat tulajdonosi szerkezete és hogy a dokumentumokat már az MLSZ-nél is vizsgálják. Ebben az interjúban:

Konkrét nevet nem árult el, de az előzmények alapján nem kellett túl sok oknyomozás ahhoz, hogy ismét hírbe lehessen hozni György Tamást, a Hungast-cégcsoport vezetőjét, tulajdonosát. A közétkeztetési „piac” egyik legjelentősebb szereplője 2010 után sorra nyerte a közbeszerzéseket, így országszerte rengeteg településen, közintézményekben vannak jelen. Így Pécsen is.

A PMFC-hez való közeledésnek az egyik leglátványosabb pillanata az volt, amikor tavaly szeptemberben mezszponzorként bukkant fel a Hungast a csapatnál. Korábban is, és ekkor is megkérdeztük György Tamást, hogy ennél többet is szeretne-e a pécsi, akkor még megye I.-es csapattól. A válasz nem volt, azonban ez a pletyka azóta is rendre felbukkant.

A tegnapi, Győri Jánossal készült interjú után az NSO nem hagyta annyiban a dolgot, és most már szinte biztosra veszik, hogy György Tamás lesz a PMFC új tulajdonosa. Mint írják: „Az üzletember szombaton a helyszínen tekintette meg a baranyaiak Budafok elleni felkészülési meccsét. Úgy tudjuk, az átadás-átvétel folyamatban van, augusztus elejére válhat hivatalosan a PMFC tulajdonosává György Tamás, akit kerestünk az üzlettel kapcsolatban, de nem értük el. Győri János vasárnap annyit reagált sokat sejtetően megkeresésünkre, hogy az új tulajdonosnak valóban köze lehet a csapat mezszponzorához.”

Az NSO arról is ír, hogy a jogi akadály is elhárult az adásvétel elől, hiszen György Tamás nemrég eladta többségi tulajdonrészét a szintén NB II-es siófoki csapatban. Sőt, új játékosok érkezését is belengeti a lap: korábbi NB I-es játékosok is hamarosan szerződést köthetnek a PMFC-vel, akik a szombati edzőmeccsen pályára is léptek. 

A Szabad Pécs szeptemberi cikkében egy másik pletykáról is írtunk, mely szerint “be van ígérve” az új stadion, ha sikerül a feljutás az Nb II-be. Azóta ez az információ is megerősítésre talált.

KategóriákMETÁL